Consells per elaborar un bon esmorzar

L’esmorzar és l’àpat més important del dia? Molts nutricionistes defensen aquesta afirmació mentre d’altres la qüestionen.

Són els esmorzar d'avui dia opcions saludables?

Llegeix-nos i t’ho t'expliquem!

L’àpat més important del dia?

Juan Revenga, nutricionista, opina que “pensar que l’esmorzar és l’àpat més important del dia deixaria en molt mal lloc les altres ingestes que realitzem durant el dia” i que no manquen d'importància.

Per això, hem de reforçar la idea que l’esmorzar és un àpat que cal realitzar i no suprimir-se, és a dir, ens hem de mentalitzar que no ens hem de saltar l’esmorzar. Tenint en compte però, que l'opinió dels experts no recolza que es tracti de l’àpat del dia de major importància. 

Què ha de contenir un bon esmorzar?

Segons l'estudi sobre hàbits de l’esmorzar que va fer el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient l’any 2009, el 69% dels espanyols esmorza sempre el mateix, sent els aliments més consumits el cafè amb llet, pa de barra, oli d'oliva i fruites senceres, seguit de galetes, sucs, melmelades, cereals i mantega.

Els nutricionistes ens recomanen prendre cereals, fruita, algun aliment proteic i un petit grapat de fruita seca crua o torrada.

D'entre aquestes opcions, les galetes i els cereals s'englobarien dins del grup dels cereals, però en ser aliments molt rics en sucres, desaconsellem la seva ingesta i optarem pel pa, blanc o integral. Respecte a la fruita, la millor recomanació és triar peces de temporada i proximitat. I pel que fa a l'aliment proteic et recomanem un ou a la planxa o en truita, una mica de pernil serrà, un tros de formatge o una ració d’hummus casolà. Prova d’afegir alvocat, unes nous i unes llavors de xia i a més estaràs enriquint el teu esmorzar amb nutrients essencials.

Ja saps que esmorzaràs aquest matí?