Guia de peixos, Salmó!

A bofrost* volem explicar-te tots els beneficis i propietats dels aliments que consumeixes. En aquesta ocasió és el torn del salmó, un dels nostres peixos més sol·licitats per la seva qualitat i frescor. Sovint escoltem el terme súper aliment. Es tracta d’una expressió, sense validesa científica, que parla de les propietats d'aliments amb alt contingut de nutrients favorables per la nostra salut. 

El salmó és un peix marí i d'aigua dolça que pot créixer en gairebé qualsevol part del món excepció a l'Oceà Pacífic. La importància de les seves propietats nutritives la trobem en la seva font de proteïnes amb valor biològic i d'àcids grassos insaturats, o millor dit, beneficiosos per la nostra salut cardiovascular. 

Valor nutricional

El salmó és un peix blau que aporta uns 11 grams de greix per cada 100 grams. Aquest greix és ric en àcids grassos omega-3, que ens ajuda a reduir els nivells de colesterol sanguini. 

A més, aquest reconegut i valorat peix és ric en vitamines del grup B, com la B2, B3, B6 i B9 i B12; i també en vitamina A i D. Aquesta última importantíssima en l'absorció del calci al nostre organisme. 

És font de magnesi i iode, minerals imprescindibles per a la vida.

Com li trèiem el màxim profit

El salmó és un peix molt versàtil. El podeu preparar tant marinat, com fumat, a la planxa, al forn o en plats especials com els nostres Milfulls de salmó i formatge, o el nostre Salmó en pasta de full.

I tu, ja saps com el cuinaràs?