Consells per elaborar un bon esmorzar

L’esmorzar és l’àpat més important del dia? Molts nutricionistes defensen aquesta afirmació mentre d’altres la qüestionen.

Són els esmorzar d'avui dia opcions saludables?

Llegeix-nos i t’ho t'expliquem!

Quin és el menjar més important del dia?

Juan Revenga, nutricionista, opina que “pensar que l’esmorzar és l’àpat més important del dia deixaria en molt mal lloc altres ingestes que fem al llarg del dia” i que no manquen d’importància.

Per això, hem de reforçar la idea que l’esmorzar és un àpat que s’ha de fer i no s’ha de suprimir, és a dir, hem de mentalitzar-nos que no hem de saltar-nos l’esmorzar. Però tenint en compte que l’opinió dels experts no avala que es tracti de l’àpat de més importància durant el dia.

Què ha de contenir un bon esmorzar?

Segons l’estudi sobre hàbits d’esmorzar que va fer el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient el 2009, el 69% dels espanyols esmorzar sempre el mateix, sent els aliments més consumits el cafè amb llet, pa de barra, oli d’oliva i fruita sencera, seguits de galetes, sucs, melmelades, cereals i mantega.

Els nutricionistes ens recomanen prendre cereals, fruita, algun aliment proteic i un petit grapat de fruits secs crus o torrats.

D’entre aquestes opcions, les galetes i els cereals s’inclourien dins del grup dels cereals, però com que són aliments molt rics en sucres, desaconsellem la seva ingesta i optarem pel pa, blanc o integral. Pel que fa a la fruita, la millor recomanació és triar peces de temporada i proximitat. I pel que fa a l’aliment proteic, et recomanem un ou a la planxa o en truita, una mica de pernil serrà, un tros de formatge o una ració d’hummus casolà. Prova d’afegir alvocat, unes nous i unes llavors de xia i, a més, enriquiràs el teu esmorzar amb nutrients essencials.

Ja saps què esmorzaràs aquest matí?