Quin tipus de peix és el llobarro i quines en són les propietats?

Sabies que el llobarro a part de ser un peix ple de sabor, és també una font de proteïnes d'alta qualitat? A més, surt riquíssima al forn. Aquest peix és un dels més populars a la dieta mediterrània.

Pots preparar-la senzillament, amb unes patates al forn, unes quantes espècies i alls, és un plat fantàstic, però si vols sorprendre algú amb un plat increïble amb llobarro, la pasta de full de llobarro i gamba llagostinera porta aquest aliment a un altre nivell.

Però abans de manipular-lo, estaria bé que sabéssiu quin tipus de peix és el llobarro. En conèixer tots els seus secrets l'entendràs millor i sabràs treure'n tot el partit.

El llobarro és peix blau o blanc?

Hi ha dos tipus de peix, o almenys, així es classifiquen: blau o blanc depenent del seu contingut en greixos. Els peixos blaus, com la tonyina o el verat, tenen més quantitat d'àcids grassos omega-3 i, generalment, un sabor més intens. Els peixos blancs, com el lluç o el llenguado, són més magres i tenen un sabor més suau.

El llobarro, tot i ser un peix del mar, es considera un peix blanc. Això és degut al seu baix contingut en greix, la qual cosa li atorga una textura ferma i suau. Encara que el llobarro té algunes característiques similars al peix blau, la seva classificació es deu al contingut nutricional, especialment a la seva menor quantitat de greixos poliinsaturats. I aquest és el gran avantatge que ofereix el llobarro, tot i ser un peix blanc, és una font de proteïnes d'alta qualitat sense tenir el contingut gras dels peixos blaus.

Propietats del llobarro

El llobarro és un peix molt nutritiu. Gràcies al contingut en proteïnes d'alt valor biològic, minerals i vitamines essencials.

Com ja hem esmentat abans, té un baix contingut en greix, per tant és un dels peixos més sans, perfecte per incloure en qualsevol dieta. El seu valor proteic és molt elevat, així que també és un aliment perfecte per al creixement i la reparació de teixits.

També és una font de vitamina B12, de manera que si tens baixa producció de glòbuls vermells, pot ser molt beneficiosa per a tu, ja que lestimula mentre que ajuda al correcte funcionament del sistema nerviós. A més, és rica en minerals com el fòsfor, que contribueix a la salut òssia, i el seleni, un potent antioxidant que protegeix les cèl·lules del dany oxidatiu.

Beneficis del llobarro

Ja saps que els beneficis del peix no són escassos, però el llobarro és especial. El consum regular és ideal per a persones de totes les edats.

A més dels beneficis ja esmentats amb anterioritat, el llobarro millora la teva salut cardiovascular, encara que no és un peix blau, ja que conté àcids grassos omega-3 en petites quantitats, cosa que contribueix a la salut del cor.

També fa una tasca de manteniment muscular i ossi degut a l'alta quantitat de proteïnes, fòsfor i vitamina D que inclou. Ve genial per prevenir malalties com l'osteoporosi. D'altra banda, té seleni, que actua com a antioxidant antiinflamatori.

És, juntament amb el salmó, el peix perfecte per perdre pes. A causa del seu baix contingut calòric i gras no hauria de faltar en cap dieta hipocalòrica.

Com cuinar el llobarro?

El llobarro és molt versàtil i es pot preparar de diverses maneres. A causa de la seva carn i sabor, és ideal per ser cuinada al forn, a la graella o a la planxa. Una de les formes més populars de gaudir-ne és al forn, amb herbes aromàtiques com el romaní i la farigola, que realcen el seu sabor natural. Emporta't els filets de llobarro congelats a domicili de bofrost* i cuina'ls a la teva manera.

Pel que fa a acompanyaments, combina el llobarro amb verdures de temporada, arròs, patates o fins i tot amanides fresques. Pots crear plats molt equilibrats i deliciosos.

Llobarro a la dieta diària

Amb tots els beneficis que porta el llobarro no pots deixar-lo fora de la teva dieta. Aquest peix blanc és especialment recomanable per a persones que segueixen dietes baixes en greix. Obtingues proteïna magra i rica en nutrients amb aquest versàtil aliment. Sobretot, fes-ho al teu gust. Gaudeix el llobarro de qualsevol de les formes possibles.

El seu alt contingut de proteïnes, vitamines i minerals la converteix en un dels millors peixos per mantenir una dieta saludable i equilibrada. Amb una preparació adequada, el llobarro pot formar part d'una alimentació rica i variada, plena de sabor i propietats nutritives.