Nius cruixents

Nius cruixents

Dificultat
Gaudeix d'aquests deliciós nius cruixents com a entrant d'un menjar perfecte. Acompanya els teus plats de peix amb aquesta original recepta.
  • 1 envàs de pasta fil·lo
  • 100 g de brots mixtos; per exemple, brots de blat de moro i brots de llombarda
  • Branquetes de farigola
  • 100 g d’alvocat 
  • 100 g d’espàrrecs verds (art. 8735)
  • 1 ou batut amb una cullerada d’aigua i unes gotes de llimona
  • 1 llimona
  • 8 ous de guatlla
  • 1 porció de tomàquet picat (art. 8666)
  • 100 g de ceba picada (art. 8767)
  • El suc de mitja llima

Deixeu descongelar la pasta fil·lo unes dues hores. Bateu l’alvocat descongelat amb la ceba, el tomàquet i el suc de llima. Cobriu la salsa amb la pel·lícula i manteniu-la a la nevera.

Prepareu tasses petites sense ansa, bols rodons, paper per a enfornar i una màquina de pasta amb el corró per a fer tallarines primes.

Escalfeu el forn a 200°. Col·loqueu els motlles o les tasses cap per avall sobre la safata per a enfornar i recobriu-los amb paper per a forn.

Agafeu un full de massa i passeu-lo per la màquina amb l’ou batut fent-lo servir com a adhesiu. Enrotlleu el full al voltant dels motlles i enfileu-hi al mig alguns brots i les branquetes de farigola. Passeu un altre full de massa i continueu fins que cobriu completament el motlle, pinzelleu-ho amb l’ou i enforneu-ho durant 10 minuts.

Al gust, aromatitzeu els nius amb les espècies. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar. Coeu en aigua bullent els espàrrecs durant 8 minuts, talleu-los a trossos i bateu-los. Salpebreu-los al gust. Coeu els ous de guatlla en aigua amb una mica de sal durant 5 minuts.

Traieu els nius dels motlles, farciu-los amb la salsa i afegiu-hi els ous acabats de pelar.

També els podeu fer dolços afegint sucre després de pinzellar-los amb ou i ametlla picada i farcint-los amb ous de xocolata.