Paella de Pangasius i Taronja

Paella de Pangasius i Taronja

Dificultat
Temps de preparació: 40 min

• 600 g Panga (Art. 0482)
• sal
• pebre mòlt
• 2 cullerades soperes de suc de llimona
• 2 cullerades soperes de pinyons 
• 500 g de fonoll 
• 1/2 manat d’allets 
• 1 taronja totalment neteja 
• 400 g de pasta 
• 2 cullerades soperes d'oli d'oliva 
• 200 ml de brou de verdura 
• 1 cullerada sopera de sucre 
• 100 ml de suc de taronja 
• 150 g de nata líquida 
• 2 cullerades soperes de licor de anís

Deixem descongelar el peix tapat a la nevera durant tota la nit. Després, ho assequem i ho tallem a trossos. Ho salpebrem i amanim amb una mica de suc de llimona.

D'altra banda, daurem els pinyons en una paella sense afegir oli, i els reservem. Netegem i rentem el fonoll i el tallem en làmines fines.

A continuació, netegem i rentem els allets, tallem la part blanca en daus petits i la part verda en trossos de 4 cm de llarg. Rentem les taronges amb aigua calenta, les assequem i ratllem aprox. 2 culleradetes de la pela, i després, pelem la fruita amb un ganivet afilat. Retirem també la pell blanca, llevem la pell dels grillons i reservem el suc.

D'altra banda, bullim la pasta segons indicacions de l'envàs en abundant aigua salada. Escalfem una cullerada sopera d'oli en una paella i afegim el fonoll i els allets. Després, afegirem el brou, ho tapem tot i ho deixem bullir de 4 a 5 minuts a foc mig.

Escalfem, a més, l'oli que sobra en una paella antiadherent i fregim els trossos de pangasius per tots dos costats durant 2 minuts. Reservar mantenint-los calents. Fonem el sucre en una paella a foc mitjà i afegim tot el suc de taronja i la nata líquida.

Condimentem la salsa amb la pela ratllada de taronja, el licor d’anís, sal i pebre. I introduïm els trossos de pangasius i els grillons de taronja pelats dins de la salsa. Barregem acuradament la pasta calenta amb la mescla de verdures. Finalment, distribuïm el pangasius i els grillons de taronja pelats per damunt i ho servim empolsat amb pinyons.