Pastís de figues amb gelat de Vainilla & Macadàmia

Pastís de figues amb gelat de Vainilla & Macadàmia

Dificultat
Temps de preparació: 40 min
Atreveix-te a fer aquest original pastís de figues!
  • 2 Croissants francesos de mantega (art. 0918)
  • 4 figues
  • 50 cl vi de Porto
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta de clau mòlt
  • 1 culleradeta de beina de vainilla
  • 30 g de mantega
  • 100 g de sucre
  • 4 cullerades de farina
  • 2 cullerades de sucre morena
  • 100 ml d'aigua
  • 20 g de cacau en pols
  • 50 g de xocolata negra picada
  • Flors de lavanda comestibles per a decoració
  • 4 Boles de gelat Vainilla & Macadamia

Descongelem els croissants.

Rentem les figues i les tallem a rodanxes d'aproximadament 5 mm i les marinem amb el vi de Porto, canyella, clau i vainilla.
Untem amb mantega el motlle de pastís (Ø 20 cm) i empolsem el sucre de manera uniforme. Distribuïm la mescla que hem fet amb les figues en el motlle i escalfem el forn a 200ºC (part superior).
Sobre una superfície enfarinada, despleguem els croissants i amb un corró els aplanem. Hem d'aconseguir una massa d'aproximadament 5-7 mm. Cobrim els motlles pressionant lleugerament i ho enfornem durant 20 min.
Mentrestant, bullim aigua amb el sucre morè i el cacau en pols, fins a aconseguir una crema de cobertura uniforme.
Esquitxem els pastissos amb la cobertura i decorem amb flors de lavanda. Afegim unes boles de gelat de Vainilla & Macadàmia com a presentació final.