Salmó especiat confitat sobre puré de porro amb edamame

Salmó especiat confitat sobre puré de porro amb edamame

Dificultat
Temps de preparació: 45 min
Si el salmó és un dels teus peixos preferits, aquesta recepta t'encantarà!
  • 2 peces filet de salmó (art. 15493)
  • 200 g de Edamame (art. 8796)
  • 500 ml oli d'oliva suau
  • 1 culleradeta de mescla mediterrània (art. 11016)
  • 1 full de vainilla
  • 2 taronges
  • 400 g de porro (art. 8606)
  • 150 ml brou de verdures
  • 2 culleradetes de sal i pebre
  • 100 ml de nata per a cuinar
  • 1 culleradeta sucre
  • 1 peça canyella en brut
  • 1 culleradeta d'anís en gra
  • 2 culleres de farina de força
  • 1 cullerada aigua
  • 300 g de sucre blanca
  1. Descongela el salmó durant la nit.
  2. Posa una casserola amb oli d'oliva a escalfar. Espina la polpa de la beina de vainilla i ratlla la pell de dues taronges. Posa la polpa de vainilla juntament amb la beina buida, la mescla Mediterrània i la meitat de la pell de taronja en l'oli calent, retira del foc i deixar en infusió.
  3. Precalienta el forn a 80 graus amb circulació d'aire. Lava el salmó, asseca'l i col·loca'l en una casserola petita. Aboca la infusió obtinguda anteriorment per damunt i segella-ho amb film transparent. Posa el salmó en el forn durant uns 30 minuts fins que la temperatura central aconsegueixi els 45 graus.
  4. Cuina lentament en el brou de verdures i la nata fins que el líquid s'hagi evaporat gairebé per complet. Afegeix el porro i feix un puré fi amb una batedora de mà. Assaona amb sal i pebre.
  5. Esprem el suc de les taronges. Caramel·litza el sucre en un cassó i desglasa amb el suc de taronja. Agrega la branca de canyella, l'anís i la ralladura de taronja restant i redueix la salsa. Retira l'olla del foc, mescla la farina de força amb aigua freda, agrega-la a la salsa i torna a bullir. Retira la branca de canyella i l'anís. Assaona la salsa amb sal i pebre.
  6. Posa el edamame en aigua amb sal, porta-ho a ebullició i deixa-ho reposar durant 1 minut.
  7. Prepara el puré de porro en un plat. Col·loca el salmó confitat damunt del puré i completa el plat amb beines de edamame. Ruixa la salsa sobre el peix. Aboca la salsa restant en un bol petit i serveix-la amb el plat.