No tens productes al teu carretó
Sopa de nabius amb gelat de vainilla i mandonguilles de sèmola
Un dia abans: batem els rovells amb el sucre, la farina i la farina de blat de moro. Cuinem la nata amb la vainilla en pols i ho afegim a la massa d’ou. Ho tornem a batre tot i escalfem fins que bulli sense parar de remenar. Seguim cuinant i remenant fins que la farina s’hagi integrat i la massa estigui sedosa.
Per preparar les mandonguilles de sèmola, batem la mantega fins que estigui un mica cremosa. En un bol, agreguem la sèmola, els ous, la mantega, la sal i la nou moscada i ho barregem fins aconseguir una textura suau i cremosa.
Deixem reposar la barreja en fred durant 10 minuts. Posem aigua amb sal a bullir en una olla gran. Perquè les mandonguilles no es desfacin, l’aigua ha de bullir a foc lent. Formem les mandonguilles i les posem a l’olla durant uns 15-20 minuts.
Descongelem 4 cullerades de nabius en un bol i hi afegim sucre. Triturem la massa del dia anterior amb la resta de nabius, la llet i la pell de llimona amb una batedora de mà fins aconseguir una consistència fina. Ho repartim en 4 bols.
Per acabar, ho decorem amb gelat de vainilla i fulletes de menta.