Sopa de nabius amb gelat de vainilla i mandonguilles de sèmola

Sopa de nabius amb gelat de vainilla i mandonguilles de sèmola

Dificultat
Temps de preparació: 40 min
Una recepta fàcil i perfecta per a aquesta Setmana Santa!
  • 600g de Nabius (art. 11686)
  • 2 rovells d’ou
  • 300 ml nata
  • 80 g de sucre
  • 1 llimona
  • 20 g de farina fina de blat de moro
  • 10 g farina
  • 500 ml de llet
  • 2 pessics de vainilla en pols
  • 4 uni. de Gelat de Vainilla Bourbon (art. 11070)
  • PER A LES MANDONGUILLES 180 g de sèmola gruixuda
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de nou moscada Sal
  • 90 g de mantega

Un dia abans: batem els rovells amb el sucre, la farina i la farina de blat de moro. Cuinem la nata amb la vainilla en pols i ho afegim a la massa d’ou. Ho tornem a batre tot i escalfem fins que bulli sense parar de remenar. Seguim cuinant i remenant fins que la farina s’hagi integrat i la massa estigui sedosa.
Per preparar les mandonguilles de sèmola, batem la mantega fins que estigui un mica cremosa. En un bol, agreguem la sèmola, els ous, la mantega, la sal i la nou moscada i ho barregem fins aconseguir una textura suau i cremosa.
Deixem reposar la barreja en fred durant 10 minuts. Posem aigua amb sal a bullir en una olla gran. Perquè les mandonguilles no es desfacin, l’aigua ha de bullir a foc lent. Formem les mandonguilles i les posem a l’olla durant uns 15-20 minuts.
Descongelem 4 cullerades de nabius en un bol i hi afegim sucre. Triturem la massa del dia anterior amb la resta de nabius, la llet i la pell de llimona amb una batedora de mà fins aconseguir una consistència fina. Ho repartim en 4 bols.
Per acabar, ho decorem amb gelat de vainilla i fulletes de menta.