La carn del peix bruixa és rica i compta amb unes propietats i beneficis espectaculars.
A més, amb aquest peix podem fer múltiples receptes i cuinar-ho usant diferents tècniques. Queda't a llegir i assabenta't de tot el que has de conèixer sobre aquest peix de la família dels Escoftàlmids.
Quines característiques té el peix bruixa?
Aquest peix d'aigua salada que té molt poques espines no s'assembla gairebé en res al seu tocai de terra. El peix bruixa és un peix pla, fi i translúcid que compta amb els dos ulls a la banda esquerra del rostre, impressionant veritat? Amb el pas del temps, els peixos plans desplacen els ulls. En el cas de les bruixes, l'ull dret es mou a la banda esquerra quan passen de larves a joves.
La bruixa és peix blanc o blau?
Una altra de les seves característiques és que és un peix blanc, per tant compta amb grans beneficis nutricionals.
Però això no és tot, es tracta d'un peix que caça i se n'alimenta d'altres de més petits, i per això la llei del més fort també la saben aplicar les bruixes de mar. A més, habiten des d'aigües poc profundes fins a 400 metres sota l'aigua. S'adapten a tota mena de condicions, i de plats!
Com ens beneficia amb les seves propietats el peix bruixa?
Gràcies al seu valor nutricional, incloure el peix bruixa a la teva dieta és una de les opcions de peix congelat més saludables del mercat i es valora en nutri-score amb el valor màxim: “A”.
Per cada 100 g compta amb:
- Valor Energètic: 339 kJ
- Calories: 80 kcal
- Greixos 1.9 g
- Greixos saturats 0.3 g
- Hidrats de carboni <0.5 g
- Fibra alimentària <0.5 g
- Proteïnes 15.8 g
- Vitamines: B3, B6, B9, B12
- Minerals: fòsfor, potassi, seleni, magnesi, iode, ferro (~0,96–0,9 mg)
Receptes de peix bruixa riquíssimes
A bofrost*, no només et portem el peix congelat a domicili, també t'oferim receptes delicioses com aquesta:
És una recepta molt senzilla de posar en pràctica. Estem segurs que encertaràs si la prepares com un bon plat combinat, equilibrat i saludable:
Ingredients necessaris
- 2 grans d'all
- 7 g de julivert
- 15 g de mantega
- 15 g d'Oli d'oliva verge
- Un pessic de sal i pebre
- 7 g de mescla mediterrània
- 350 g de minestra amb patata
- 2 filets de bruixa
- 1 làmina de paper vegetal
- 1 làmina de paper de plata
Elaboració pas a pas
- En primer lloc, cuina la minestra amb patata en una olla amb aigua bullint fins que estigui tendra.
- Mentrestant, pica els alls lleugerament.
- En una paella, afegeix-hi un rajolí d'oli OVE i una culleradeta de mantega.
- Incorpora els alls i sofregeix fins que estiguin escalfats.
- Afegeix la minestra amb patata ja cuita i ofega durant 3 minuts.
- Salpebreu-ho al gust, afegiu-hi una mica de mescla mediterrània i remeneu-ho bé.
- Reserva les verdures a la paella amb el suc.
Per al fornejat
- En una safata de forn, col·loca una làmina de paper de plata i, a sobre, una de paper vegetal de la mateixa mida.
- Col·loca els filets de bruixa sobre el paper vegetal i salpebra-ho al gust.
- Reparteix per sobre la minestra saltada amb la salsa.
- Tanca el papillot doblegant els quatre costats del paper cap al centre fins a formar un paquet rectangular ben segellat.
- Finalment, forneja a 180 °C durant 10 minuts i... A gaudir dels beneficis de cuinar al forn aquest peix!
T'has quedat amb ganes de més? Et deixem amb una altra manera de gaudir encara més senzilla.
Bruixa fregida a l'andalusa, l'arrebossat a la paella
Ingredients:
- Bruixes netes
- Farina per arrebossar o farina de blat
- Sal
- Oli d'oliva per fregir
- Llimona (opcional per servir)
Preparació
- Primer, neteja el peix sota aigua freda i eixuga bé amb paper de cuina.
- Salpebra al gust i passa els trossos per farina, sacsejant l'excés.
- Escalfa abundant oli d'oliva en una paella a foc mitjà-alt.
- Fregiu en tandes sense que els trossos es toquin, daurant per ambdós costats (uns 3 min per costat). Han de quedar cruixents per fora i sucosos per dins.
- Escorre sobre paper absorbent.
- Finalment, serveix calent, afegint rodanxes de llimona si ho desitges. Ideal amb amanida o patates fregides.
El peix bruixa és una increïble font de proteïnes per incloure a la nostra dieta, prova aquestes i altres receptes amb bruixa per descobrir i experimentar tots els beneficis que comporta.