Gambes llagostineres cruixents amb crema de pèsols

Gambes llagostineres cruixents amb crema de pèsols

Dificultat
Temps de preparació: 30 min
Una recepta que combina textures a la perfecció!
  • 500 g de Cues de gamba llagostinera (art. 8514)
  • 1 litre d'aigua
  • 4 cullerades de farina d'arròs
  • 1 culleradeta d'all en pols
  • 2 ous
  • Sal al gust
  • Oli d'oliva verge extra
  • Una llesca de pa dur

 

Per a la crema:

  • 450 g de Pèsols molt fins (art. 8543)
  • 100 g de iogurt o nata Fresca
  • Comença bullint en aigua amb un pessic de sal els pèsols congelats durant 6 minuts. Quan estiguin llestos, escorre'ls, deixa'ls refredar, afegeix-hi la nata fresca i bat fins a tenir una mescla uniforme.
  • Retira la crosta del pa i ratlla’n la molla. Escampa el pa ratllat en un motlle per a forn, formant una capa fina, i posa-ho al forn prèviament escalfat a 150 °C. Deixa-ho coure durant aproximadament 4 minuts. Remena amb una cullera i deixa-ho reposar amb el forn apagat uns altres 4 minuts. Retira el motlle del forn i deixa-ho refredar.
  • Descongela les cues de gamba llagostinera fins que se separin. Mentrestant, agafa una bossa de plàstic per a ús alimentari, omple-la de farina d'arròs i all, afegeix-hi les cues, tanca la bosseta i agita-la bé.
  • En un altre recipient bat els ous amb una forquilla. Arrebossa les cues de gamba llagostinera primer amb l'ou i seguidament amb el pa ratllat.
  • Escalfa molt bé oli a una paella i fregeix les cues girant-les de tant en tant fins que estiguin fetes. Finalment, amb l’ajuda d'una escumadora, escorre-les en un plat amb paper de cuina absorbent i serveix-les juntament amb la crema de pèsols. Llest per a sucar!