No tens productes al teu carretó
1. Descongela el salpicó 5 hores abans d'utilitzar-lo i un dia abans els lloms de tonyina
2. Col·loca al cassó l'AOVE i ofega lleument l'all picat. Un cop escalfat, retira el cassó del foc i incorpora-hi el pebre vermell. Mou molt bé perquè tot quedi integrat.
3. Afegeix el salpicó i ofega-ho diversos minuts. Talla la tonyina a daus i afegeix-ho, remenant tot el conjunt
4. Afegeix-hi el vi, el vinagre d'arròs, l'aigua i salpebra-ho tot deixant-ho coure uns quants minuts més. Tapa'l i deixa reposar fora del foc 5 minuts.
5. És el moment de passar-ho tot al pot i deixar refredar durant diverses hores
6. Ja tens la tonyina en escabetx acabada! Recorda que la pots utilitzar per amanir les teves amanides, afegir-la al teu guacamole, untar-la a les torrades, o allò que més et vingui de gust!