Ventresques de bacallà al caramel de tomàquet

Ventresques de bacallà al caramel de tomàquet

Dificultat
Temps de preparació: 20 min
Les nostres sucoses porcions de ventresca de bacallà (Gadus morhua) convertiran aquesta recepta en una exquisidesa! De mida gran, i al punt de sal, llestes per usar-les tallades en porcions per a guisats. Avui les presentem al caramel de tomàquet... Mmmmh!

• 4 peces de Ventresca de bacallà (Art. 8522) 
• 500 g de Tomàquet trossejat (Art. 8666) 
• 150 g de sucre 
• 1 cebeta
• 100 g de formatge Cheddar 
• 200 ml de nata líquida 
• Oli d'oliva verge extra 
• Cibulet picat

Comencem la nostra recepta introduint en una paella el sucre i ho removem fins que comenci a bullir. En aquest moment, bolquem el tomàquet i ho anem removent a foc mitjà fins que es redueixi tota l'aigua i quedi caramel·litzat.

D'altra banda, pre-escalfem el forn a 180ºC, untem oli en una safata apta per a forn i col·loquem les ventresques. Les cuinem durant 15-20 minutes i reservem.

Per preparar la salsa, en una paella amb una mica d'oli, ofeguem la cebeta molt picada, afegim el formatge i deixem que es fongui. Quan s'hagi fos afegim la nata i esperem que s'espesseixi lleugerament.

Muntem col·locant un fons de tomàquet caramel·litzat, el bacallà, i ho cobrim amb la crema de formatge Cheddar. Acabem decorant el nostre plat amb el cibulet picat.