Aliments de primavera. Esbrina què menjar a la primavera

Arriba la primavera i el nostre cos demana aliments més frescos, lleugers i nutritius, d'acord amb el canvi d'estació. Després de mesos de fred en què solem optar per plats contundents i verdures de tardor, arriba el moment d'apostar per ingredients que ens aportin vitalitat, frescor i equilibri nutricional. Els aliments de primavera són perfectes per revitalitzar el nostre organisme i gaudir de sabors més naturals i amb bona valoració Nutri-score.

Et preguntes quina hauria de ser la teva alimentació a la primavera? Continua llegint i descobreix què menjar a la primavera, així com alguns consells pràctics per omplir el teu congelador i el teu rebost de pura frescor.

Què menjar a la primavera? Productes perfectes per a aquesta estació

La primavera ofereix una gran varietat de fruites i verdures de temporada amb què afegir varietat, color i salut als nostres plats. Tot i això, no tots podem menjar el mateix. L'alimentació varia d'una persona a una altra, ja que és molt important tenir present l'estil de vida, l'edat, l'activitat física, o si pateix algun tipus d'intolerància..., per això no hi ha la dieta ideal per a tothom.

Per exemple, la dieta dels nens a la primavera és especialment important a causa de la despesa energètica addicional que aquesta comporta. És fonamental que aquesta temporada que precedeix a l'estiu proporcionem als nostres fills les vitamines tan necessàries per al seu desenvolupament i creixement. I, com recomanen els experts, que facin cinc àpats diaris.

La primavera és el moment de deixar enrere la dieta hivernal i triar aliments i maneres de cocció que netegin i depurin l'organisme. És l'època ideal per prendre líquids abundants, consumir verdures, llegums i reduir la ingesta de greixos. Ara és el moment perfecte per començar a tenir cura. Incloure aliments primaverals a la teva dieta t'ajudarà a enfortir el sistema immunitari, millorar la hidratació del cos i mantenir nivells d'energia més alts durant tot el dia.

5 fruites de primavera

La primavera ens porta fruites delicioses que no només aporten nutrients essencials, sinó que són un autèntic regal per al nostre paladar. Aquí tens cinc fruites de primavera imprescindibles:

  • Maduixes: sens dubte, són una de les fruites estrella de la primavera. Són riques en vitamina C i antioxidants, ideals per preparar batuts, macedònies o per consumir soles.
  • Cireres: dolces, sucoses i plenes de propietats antioxidants i antiinflamatòries, les cireres són perfectes per a un aperitiu saludable o per complementar postres primaverals.
  • Mango: disponible a la primavera, el mànec aporta vitamines A i C, i té un sabor tropical molt agradable. És ideal per consumir sol, en amanides o smoothies refrescants.
  • Mix fruits vermells: El mix de bofrost* que inclou petites fruites vermelles, i nabius carregats de fibra i antioxidants, són perfectes per a postres saludables i nutritives.
  • Préssec: amb l'arribada de la calor, els préssecs comencen a estar al seu millor punt. Aquesta fruita és rica en potassi, ideal per afavorir la hidratació i l'equilibri d'electròlits a l'organisme.

5 verdures per a l'alimentació a la primavera

Les verdures són fonamentals en qualsevol dieta saludable, especialment a la primavera, quan busquem plats més frescos i lleugers. Aquí tens cinc verdures primaverals que no haurien de faltar a la teva dieta:

  • Espàrrecs verds: són un clàssic d'aquesta època de l'any. Contenen fibra, antioxidants i són diürètics. A bofrost* pots trobar-los congelats i conservar així la seva frescor i sabor original, ideals per saltejats o per preparar al vapor.
  • Cors de carxofa: molt típiques a la primavera, aporten fibra i ajuden el fetge en les seves funcions depuratives. Són perfectes per a guisats o per fer a la planxa amb oli d'oliva verge extra.
  • Mongetes verdes trossejades: lleugeres, saboroses i versàtils, són ideals a la primavera. I les pots incloure en una bona recepta de sopa de verdures.
  • Trio de floretes: aquesta combinació de verdures plenes de vitamines i antioxidants. Perfectes per cuinar al vapor, gratinar o incloure en amanides temperades.
  • Pèsols: els pèsols frescos tenen el seu millor moment a la primavera i són font important de proteïnes vegetals i vitamines del grup B.

Per què apostar per aliments de temporada de primavera?

Consumir productes de temporada té molts avantatges per a la teva salut i el medi ambient. Aquests aliments, en cultivar-se i recol·lectar-se al seu moment òptim, aporten més nutrients, tenen millor sabor i solen ser més econòmics.

A més, en consumir aliments que estan al punt ideal de maduresa, redueixes l'impacte ambiental, ja que no requereixen llargs transports ni processos complexos de conservació.

D'altra banda, menjar aliments propis de cada estació és una manera de variar la dieta, provar sabors diferents i mantenir una alimentació equilibrada i saludable durant tot l'any.

Hàbits saludables per aprofitar al màxim els aliments primaverals

Si vols treure tot el profit als aliments primaverals, aquí tens algunes recomanacions pràctiques que pots seguir:

Planifica el menú setmanal: aprofita els aliments congelats a domicili, que ofereix bofrost*, per tenir sempre opcions ràpides i saludables a mà.

  • Consumeix cinc peces de fruita i hortalissa al dia.
  • Dóna color a la teva taula amb amanides o verdures de temporada.
  • Mantingues el cos ben hidratat. Procura beure uns sis a vuit gots d'aigua o infusions al dia.
  • Aposta per coccions lleugeres: vapor, planxa o saltats suaus que preserven els nutrients de verdures i fruites.
  • Combina fruites i verdures en receptes creatives: amanides mixtes, smoothies frescos, o guarnicions de verdures saltejades amb fruita aporten frescor i equilibri.

Gaudeix de la primavera omplint la teva nevera i congelador amb aliments de temporada, i descobreix com és de fàcil cuidar la teva salut amb els productes frescos i congelats de qualitat que en bofrost* posem al teu abast. Menjar bé a la primavera mai va ser tan senzill i deliciós.