Descobreix totes les propietats del pollastre

Hi va haver una temporada en què es va estendre el mite que menjar massa pollastre era perjudicial per a la salut perquè tenia “hormones” i altres llegendes urbanes similars. Tot i això, amb l'auge dels coneixements en nutrició no només s'ha desmuntat ràpidament, sinó que ara coneixem que les propietats del pollastre són múltiples i molt beneficioses per a la salut.

Propietats nutricionals del pollastre

El pollastre és una font destacada de proteïnes, així com de vitamines i minerals essencials com les del complex B, fòsfor, seleni, ferro i zinc. A més, conté pocs greixos saturats i calories, especialment quan es consumeix sense la pell.

En general, aquestes són les propietats que s'obtenen de l'aliment, però com bé sabràs podem aprofitar-ho de diferents maneres. Tant els pits com el brou d'aquest animal tenen els seus propis beneficis.

Propietats del brou de pollastre

El brou de pollastre de l'àvia que tant ens agrada té propietats hidratants i una gran capacitat per alleujar molèsties respiratòries i digestives. Aporta minerals com fòsfor, magnesi i potassi, i si es cuina amb ossos, també pot contenir col·lagen i aminoàcids que afavoreixen la salut de les articulacions i la pell. A més, és un plat lleuger, baix en calories i fàcil de pair, molt recomanable en dietes suaus.

Propietats del pit de pollastre

El pit és una de les parts més magres de l'ocell. És una zona molt aprofitable per a les persones que busquen una alimentació saludable, és un aliment baix en greixos i ric en proteïnes. A més, és un dels aliments que adoren els nens, per tant, aconseguir una alimentació saludable infantil és més senzill incloent pits de pollastre a la dieta.

Aquest aliment aporta aminoàcids essencials, vitamina B6, niacina (B3) i minerals com a fòsfor i seleni. Gràcies al seu baix contingut calòric i alt valor proteic, és una opció molt valorada en dietes per a pèrdua de pes i tonificació muscular.

Receptes amb pollastre

Aquesta au ofereix moltes possibilitats a l'hora de la seva preparació i en bofrost* comptem amb receptes amb carns com aquesta perquè preparis la teva o preparades llestes per treure del congelador i escalfar.

Només a la nostra botiga comptem amb més de quinze opcions de gaudir d'aquest aliment, aquestes són algunes:

Arrebossat, rostit, a la planxa, condimentat..., t'oferim el pollastre en les múltiples formes per poder aprofitar les seves propietats adaptant-nos a tots els gustos. Tot i que també pots fer tu mateix algunes de les receptes o millorar-les.

Recepta Rock & Roll de pollastre BBQ amb salsa César

Per executar correctament aquest divertit plat tan sols necessites el següent:

Ingredients

Preparació

  1. Fornegeu el pollastre a l'estil barbacoa durant 5 minuts a 180 °C. Un cop cuinat, talla-ho a trossos petits i reserva.
  2. Per preparar la salsa Cèsar, aboca al got de la batedora l'oli de gira-sol i la llet. Bat fins emulsionar.
  3. Afegeix les anxoves, les tàperes i el formatge Padano, i torna a batre fins a obtenir una barreja homogènia. Incorpora l'alfàbrega picada i barreja-ho suaument amb una vareta.
  4. Parteix l'alvocat per la meitat, retira l'os i extreu la polpa. Col·loca-la en un bol i afegeix-hi el suc de mitja llima. Tritura fins a aconseguir una textura cremosa.
  5. Munta el wrap sobre una superfície plana. Unta primer una capa de salsa Cèsar, després la crema d'alvocat, afegeix els brots frescos i, finalment, el pollastre BBQ.
  6. Enrotlla amb fermesa pressionant a mesura que avances. A la darrera volta, utilitza una mica de salsa restant per segellar les vores i mantenir el wrap tancat.

Recepta de coliflor oriental al forn amb filetets de pollastre i pa naan

Potser també t'interessi desenvolupar un plat més elaborat i sofisticat amb pollastre que inclou verdura i hidrats per ser una recepta completíssima a nivell nutricional.

Ingredients

  • 1000g Coliflor
  • 8 filetes de pollastre rostits  
  • 1 cullerada d'all picat
  • 2 cullerades de ceba picada
  • 50 g mantega de cacauet
  • 4 pans Tandoori naan
  • 4 branques de menta fresca
  • 150 g iogurt de coco
  • 50 g ametlles pelades
  • 3 cullerades de mel
  • 3 cullerades d'oli de sèsam
  • 4 cullerades de panses
  • 1 culleradeta de curri en pols picant
  •  Sal, pebre
  •  Pa Naan

Preparació

  1. Escalda la coliflor en aigua amb sal i escorre-la.
  2. Barreja all, ceba, mantega de cacauet, mel, oli de sèsam, panses, curri, sal i pebre, i afegeix a la coliflor.
  3. Forneja amb safata a 180 °C amb ventilador durant 20 min.
  4. Incorpora els filets de pollastre i forneja 20 min més.
  5. Torra els pans Naan.
  6. Decora amb menta fresca i una culleradeta de iogurt de coco per suavitzar el picant.

Com t'han sortit les receptes? L'aliment més divertit té tantes opcions com a beneficis. Esperem que hagis après noves maneres de gaudir de les propietats del pollastre.

Emporta't el de bofrost*, tenim la millor carn online. A més, no t'has de preocupar per la comanda, t'emportem els congelats a domicili.