Les millors verdures d'estiu per refrescar la taula

Ja arriba el sol, la calor i això vol dir que és la temporada de les verdures d'estiu, la millor època per menjar sa, no gaire calenta i, sobretot, variada.

L'estiu comporta moltes varietats de verdura, per la qual cosa no resulta complicat saciar-te amb aliments refrescants, lleugers i plens d'aigua que ens ajuden a combatre la calor.

Ja saps que, si no tens gaire temps per cuinar o per fer la compra, les verdures congelades de bofrost* sempre seran la forma més fàcil de menjar sa i deliciós.

Quines són les millors fruites i verdures d’estiu?

Cadascun dels mesos de l'estiu compta amb verdures que arriben al punt òptim per a la collita, igual que les verdures de tardor o de qualsevol altra temporada, per això et descobrirem quines has de consumir durant tot l'estiu i quines només durant un dels mesos.

Verdures de juny

El juny és el primer mes de l'estiu, per tant, és un mes que marca la transició dels productes que són de temporada a la primavera i els que ho seran durant l'estiu.

Les verdures més destacades del juny són el cogombre, el carbassó, els pèsols frescos, la pastanaga, les bledes, els espinacs, l'enciam i els espàrrecs verds. Com podeu observar, són tots productes frescos i lleugers que es poden menjar a no molt altes temperatures, ideals per a l'època en què la calor pot arribar a ser insuportable.

Verdures de juliol

El juliol és el mes per excel·lència de les grans collites de l'hort a l'estiu. Les hortalisses arriben al seu millor moment en ple estiu i és l'ocasió de portar-nos a casa tomàquets, pebrots, albergínies, carbassó, mongetes tendres, ceba tendra, all i blat de moro dolç. Amb aquests productes es poden preparar plats espectaculars com aquesta recepta de truita de verdures o la recepta d'amanida de florets amb carbassó a la planxa.

De tota manera, no et preocupis si no és juliol, les mongetes tendres trossejades congelades o els pebrots en tires 500g congelats es mantenen bé tot l'any.

Verdures d’agost

Ja entrant a l'agost, hem de continuar mantenint els nostres hàbits saludables, per la qual cosa és molt important que consumim aquells aliments que arriben a l'òptim moment de consum a aquest mes. Quins aliments són? Ja són a la llista del mes anterior, tant el juliol com l'agost mantenen aquests productes frescos en la seva màxima esplendor. Al mes de setembre comencen a desaparèixer per anar a poc a poc donant pas a la campanya tardorenca. Si vols evitar el malbaratament alimentari, ja saps, consumir preferentment abans de la tardor!

Propietats de les verdures d’estiu

Per què són tan importants les verdures a l'estiu? No només és el sabor, la frescor i que consumint-les aconsegueixes portar una alimentació sostenible. Aquests productes tenen un alt valor nutricional que al cos ve genial.

Fibra, vitamines, molta aigua i antioxidants... En èpoques com l'estiuenca, on perds molt de líquid a causa de la calor, és extremadament important recuperar aigua i la verdura te la proporciona de manera saludable. A més, aquestes verdures són, en general, riques en vitamina C, A i E, per la qual cosa el seu efecte antioxidant ajuda a protegir les teves cèl·lules per a un funcionament corporal correcte.

Com és millor cuinar les verdures a l'estiu?

No es podria dir amb exactitud una forma millor, però n'hi ha algunes de millors que d'altres per combatre la calor, per exemple, menjar-les crues!

Verdures crues a l'estiu

Hi ha res millor que l'enciam a l'estiu? Aquesta senzilla hortalissa és perfecta només amb rentar-la. És la base que tota amanida requereix i és que els seus acompanyants també crus són més del mateix. Blat de moro dolç, tomàquet, remolatxa... no cal fer una sopa de verdures per gaudir d'aquestes menges. Nosaltres et deixem aquesta increïble recepta d'amanida de coliflor pink perquè vegis com és de senzill fer meravelles.

Verdures a la planxa a l'estiu

Cuinar a l'estiu costa més però la planxa és segurament la millor opció per fer aquest tipus d'aliment. Els motius?, molt senzill: trigues molt poc i només necessites una gota d'oli per cuinar. A més, el dinar es refredarà en poc temps i ens permetrà gaudir de les nostres verdures d'estiu en què canta un gall.

Verdures al forn a l'estiu

Una altra gran opció per no passar calor i després deixar refredant el resultat final és el forn. Fiques les teves verdures a la safata, els programes el necessari i marxes de la cuina. Sempre que ho revisis de tant en tant i no se't cremi, és ideal per cuinar a l'estiu

Compra verdures de temporada sempre que puguis, mai no es gaudeix tant d'un aliment natural com d'aquell que ha sortit de la terra o de la planta en el seu millor moment. I recorda que amb els congelats a domicili de bofrost*, podràs tenir la millor qualitat de congelats directament a casa teva.